"Leven is dat wat je overkomt, terwijl je druk bent met andere plannen" (John Lennon)

Volg de belevenissen, gekke ideeën en knutsels van een eenvoudig meisje met een alledaags leventje. Nu ook mét baby.

zondag 27 november 2011

Hot or Not?

Op de Flairsite wordt iedere week een poll gedaan. Altijd leuk om te zien wat andere mensen van bepaalde uitspraken vinden, zou je denken. Het concept is simpel: kiezen of je iets "hot" of "not" vindt. Toch baart de mening van andere jonge vrouwen me de laatste tijd ernstig zorgen. Het is te zeggen, ik begin te twijfelen aan mijn eigen graad van normaalheid.
Ik geef enkele voorbeelden om dit te staven:

"Gaan slapen met make-up op" 
De grote meerderheid vindt die uitspraak "not". Ok, iedereen weet dat je niet moet gaan slapen met make-up op... En nu eerlijk, de dagen dat je veel make-up op hebt, zijn toch ook de dagen dat je midden in de nacht zo uitgeput thuiskomt dat je geen 10 minuten meer kunt opbrengen om de hele smurrie er af te halen? Dan wil je toch enkel je pyjama aandoen en in je bed kruipen voor de komende 12 uur? Ik toch... Op dat moment is het gaan slapen met make-up op, één van de hotste dingen die ik kan bedenken. True story.

Volgende voorbeeld: "De strijk laten doen door je moeder" 
De hots en nots zijn hier bijna gelijk verdeeld. Dat snap ik echt niet. Afgezien van het feit dat mijn moeder wel heel erg ver woont (geen eerlijk argument, i know), kun je er toch beter gewoon aan beginnen dan dat je eerst de boel in een mand moet draperen (3 minuten) , de mand in de auto zetten (5 minuten), naar je moeder moet rijden (laat ons zeggen gemiddeld 20 minuten?), daar een tas koffie moet drinken (half uur, minimum), terug naar huis moet rijden (weer 20 minuten) en enkele dagen later er opnieuw moet om gaan (weer 20 minuten), tas koffie drinken (half uur) en terug naar huis moet rijden (20 minuten).
Kort sommetje: 148 minuten duurt dit. Ik kan al een mand of 3-4 strijken in die tijd denk ik. Dikke "not" dus, maar veel jonge vrouwen denken hier blijkbaar anders over...

Nog eentje: "zenuwachtig zijn als je baas naast je staat"
Hier kan ik heel kort over zijn. Bijna iedereen vindt dit "hot". Waar gaat het naartoe met de wereld? Ik vind m'n baas allesbehalve "hot". Ik word in extreme gevallen wel zenuwachtig van de dingen die hij zegt, maar dat maakt hem echt nog niet "hot".  Never.
(Ik denk trouwens dat hij nog zenuwachtiger wordt van mij, dan ik van hem :-) Oeps!)

Een laatste om het af te leren: "vier op een rij spelen met je lief".
Iedereen vindt dit "hot". Shit!?! Heb ik iets gemist????


Kortom, ik heb maar weer eens het gevoel abnormaal te zijn. Kan iemand even voor mij het tegendeel bewijzen? Alvast bedankt!




donderdag 3 november 2011

Mozaïekjes

We hebben mozaïekjes in de badkamer.
Jawel, na vijf afspraken met het busje vol met Polen (en Turken) is het eindelijk gelukt! Ze kwamen eerst, ondanks herhaaldelijk afspreken, gewoon niet opdagen. Gisteren gingen we ons niet laten strikken, dus hadden we maar even gebeld toen ze weer niet tevoorschijn kwamen. Maar "auto kapot, niet komen vandaag, morgen komen".
En nu, vandaag, om half zes 's avonds weliswaar maar toch vandaag nog, stonden ze hier met man en macht! Om 60 centimeter mozaïekjes op te hangen. 60 centimeter! Met drie man en nog één kneusje dat mee was om op het busje te passen (waarschijnlijk om te voorkomen dat het opnieuw kapot ging).

De drie mannen moesten dus binnen in het appartement. En dan vraag ik me af of ze werkelijk opzettelijk eerst ergens in een ruwbouw de châpe gaan gieten en daarna in een afgewerkt appartement waar mensen wonen eventjes mozaïekjes gaan hangen. Zonder ook maar op het idee te komen hun schoenen ergens af te vegen. Gevolg 1: de trap en de gang extreem smerig.

De mozaïekjes moesten dus boven de lavabo komen. Het is te zeggen: tussen de lavabo en de spiegel. Makkelijk klusje zou je denken? Mis!
Het grijze voegselprutje is namelijk levend. Ja echt, levend. Dat kruipt zichzelf een weg waar het niet gaan moet.
Gevolg 2: Bad gedoopt met voegselprutje, kast besmeurd met voegselprutje, badkamerdeur bekogeld met voegselprutje, tegels boven het bad vol voegselprutje,...
De mannen hadden ook geprobeerd om het voegselprutje te temmen door er hier en daar wat water over te doen en wat in het rond te wrijven, maar het kon niet baten.
Gevolg 3: De badkamer extreem smerig.

De mozaïekjes hangen wel op hun plaats. Het ziet er zelfs goed uit. Maar de drie musketiers (de vierde zat nog in het busje) zijn drie kwartier binnen geweest en ik heb daarna een uur mogen kuisen. Voor 60 centimeter mozaïekjes. En na vijf keren proberen. Asteblieft.