"Leven is dat wat je overkomt, terwijl je druk bent met andere plannen" (John Lennon)

Volg de belevenissen, gekke ideeën en knutsels van een eenvoudig meisje met een alledaags leventje. Nu ook mét baby.

Lekker!

Pasta met pesto

Mijn lievelingspasta, op een kwartiertje klaar en overheerlijk!
Voor 2 personen (maar dan heb je wel nog wat over): 
  • 400 gram pasta naar keuze (strikjes, penne, spirelli,...) 
  • 1 klein bakje gewone champignons
  • 1 bakje oesterzwammen of kastanjechampignons
  • 1 potje groene pesto
  • 1 ui
  • 2 teentjes look 
  • gerookte spekblokjes
  • olijfolie
  • truffelolie
  • alpro soya room (of andere lightroom)
  • provencaalse kruiden, paprikapoeder, peper en zout
Doe wat olijfolie in een grote wokpan of pot en laat die heet worden. 
Zet ondertussen al water op het vuur voor je pasta. 
Fruit de ui en de look in de olijfolie. Voeg de spekblokjes toe en daarna alle paddestoelen. Kruid met paprikapoeder, provencaalse kruiden, peper en zout. 
Laat eventjes aanstoven en voeg daarna enkele koffielepels pesto toe (niet het hele potje!). 
Voeg nu de room toe en laat eventjes sudderen terwijl je de pasta kookt. 
Werk af met een beetje truffelolie (hoeft niet) en parmezaanse kaas. 
Als je het fris wil houden, kun je er een slaatje met rucola en kerstomaatjes bij maken. 

Smakelijk! 


Tiramisu met ananas en kiwi 

Dit is een receptje waar ik al veel succes mee gehad heb. Het komt uit het kookboek "Kotkitchen" van Marie-Claire Quittelier dat ik gekocht had toen ik nog op kot zat, maar dat ik pas ben beginnen gebruiken toen ik een deftige keuken had. Iedereen vindt dit lekker. Afgezien van het feit dat je de koekjes ook moet soppen en dat het met mascarpone is, lijkt het voor de rest niet op tiramisu. Het is een veel lichtere en fruitigere versie.



Wat heb je nodig voor 4 tot 6 personen?

  • 200g mascarpone
  • 200g magere platte kaas
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 3 eiwitten
  • 1 blik (425g - 230g netto) ananas op sap (niet op siroop!)
  • 12 speculoosjes 
  • 2 kiwi's 
  • 4 tot 6 glaasjes
Wat moet je doen? 
  1. In een kom de mascarpone, de platte kaas en de rietsuiker opkloppen en in de koelkast zetten. Daarna het eiwit opkloppen en het onder het kaasmengsel mengen. 
  2. De ananas afgieten en het sap in een kommetje opzij zetten. 2 ananasringen aan de kant houden en de rest fijn hakken.
  3. De speculoos in het sap dompelen en onderaan in een glaasje leggen. 
  4. Daarop een laag ananas leggen. 
  5. Dan een laag kaasmengsel. 
  6. Weer een laag gesopte speculoos.
  7. Weer een laag ananas.
  8. Weer een laag kaasmengsel. 
  9. En een schijfje kiwi en stukjes opzij gezette ananas om te eindigen. 
  10. Doe dit zo voor alle glaasjes en zet het boeltje in de frigo voor een uur of 2 ('t is ook nog lekker de volgende dag). 
Smakelijk! 

2 opmerkingen: