"Leven is dat wat je overkomt, terwijl je druk bent met andere plannen" (John Lennon)

Volg de belevenissen, gekke ideeën en knutsels van een eenvoudig meisje met een alledaags leventje. Nu ook mét baby.

maandag 25 juli 2011

Madam van de vloeren

"In welke richting we de vloer willen leggen?" Geen flauw idee, dus beter even naar de mening van madam van de vloeren polsen.
"Als je de planken in de lengte legt, lijkt de ruimte langer. Leg je ze in de breedte, lijkt de ruimte breder." Ohja, wat zijn we daar weer veel mee geholpen! We kiezen ervoor om de ruimte breder te laten lijken, omdat die er na even nadenken misschien toch wel lang en smal uitziet. En ook voornamelijk omdat we toch ooit de knoop moeten doorhakken.

Volgende dilemma: "Welke kleur van voegen hadden jullie graag voor de tegels?"
Ok, we wisten wel dat tegels gevoegd moesten worden, maar verder hadden we daar niet over nagedacht... Even later komt madam van de vloeren aanzetten met een volledige voeg-kleurenkaart. Fushia, kanariegele, turqoize of limoengroene voegen? Alles kan! We besluiten om niet gek te doen en houden het toch maar netjes bij wit.

Laatste dilemma: "Hoe hoog zouden de plinten mogen zijn?"
Ons antwoord "gewone standaard plinten zijn goed", was helemaal niet voldoende voor madam van de vloeren. Aangezien de standaardplinten van 4 tot 8 cm lopen, moeten we toch echt een keuze maken. Nadat madam bij wijze van levensecht voorbeeld nog eens met haar latje tot aan de plinten van de winkel loopt en ons meedeelt dat deze 5 cm zijn, besluiten we om het op 6 cm te houden. Mooi, netjes in het midden van de standaard plinten.

Voorproefje van de vloer van de woonkamer: (Bron: www.parky.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten